Штурми довкола Роботиного - в 118 ОМБр озвучили оперативну ситуацію

Штурми довкола Роботиного - в 118 ОМБр озвучили оперативну ситуацію

Ворог продовжує спроби штурмувати Роботине на Запорізькому напрямку, але успіху не має. Про актуальну ситуацію на вказаній ділянці фронту в ефірі марафону "Єдині новини" розповів заступник начальника 118-ї окремої механізованої бригади (118 ОМБр) Ілля Матвійчук.

"На даний час ситуація контрольована. Ворог продовжує здійснювати артилерійські та мінометні обстріли наших позицій, ми проводимо заходи контрбатарейної боротьби, завдаємо вогневого ураження по виявлених за допомогою засобів аеророзвідки позицій, на яких знаходяться жива сила противника та техніка. Штурмові дії ворог проводив по усіх напрямках, намагаючись виявити слабкі місця в нашій обороні, але успіху не мав", - розповів він.

Матвійчук констатував, що на сьогодні жодних змін в стані та положенні наших військ не відбулося. 

Він також розповів про нещодавню спробу противника прорватися на південні околиці міста.

"Незначна ворожа група проникла до населеного пункту Роботине, але вона була нищена. Ті окупанти, що були не вбиті, були захоплені в полон. Тривають допити", - розповів Матвійчук.

Нагадаємо, у Запорізькій ОВА розповіли про посилення атак агресора на Запорізьку область. У понад тричі останнім часом зросла і кількість обстрілів. Особлива інтенсивність ворога є в районі Роботиного та Вербового. За минулу добу Запорізька область зазнала 516 ударів, противник бив зі ствольної та реактивної артилерії, застосовував під час атак дрони та авіацію.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовослужбовці рф у ніч з 20 на 21 лютого здійснила дронову атаку на Добропілля Покровського району Донецької області. Ворог скерував по місту два дрони-камікадзе, цілив по житловому масиву. Є поранені.

Головне