Штупун відповів, чи взяли росіяни Мар'їнку

Штупун відповів, чи взяли росіяни Мар'їнку

Російське оборонне відомство ще напередодні, 4 грудня, поспішило відзвітувати, що 80% Мар'їнки на Донеччині перебуває під контролем армії рф. Чи так це насправді в ефірі "Ми-Україна" відповів речник сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун. 

"Міноборони рф завжди відзначалося брехливим заявами. Вони вже знищили стільки літаків та ППО, що мабуть в Європі стільки немає. Так само і з Мар'їнкою, там тривають бої, як і багато років перед цим. Тобто ворог наразі не взяв Мар'їнку як він заявляє", - наголосив він.

Штупун додав, що, з високою долею ймовірності, перед армією рф стоїть ціль до кінця року захопити під свій контроль  це місто, а також Авдіївку - "на більше ворог не здатен". Ці цілі Кремлю потрібні, щоб показати своєму народу, що російська армія "ще щось може". 

"Якщо подивитися на досягнення армії рф за рік, то якесь просування на пару кілометрів десь були їх найбільшими успіхами", - зауважив він.

Як відомо, станом на ранок 5 грудня вороже Міноборони заявило про нібито знищення майже 550 українських літаків, 442 ЗРК та понад 13 800 танків.

Нагадаємо, у 47 ОМБр розповіли, що загроза оточення Авдіївки існує, але нині українські оборонці з укріплених позицій контратакують і завдають ураження по зосередженнях техніки та живої сили. Також на вказану напрямку українському війську вдається зберігати свої логістичні шляхи, постачання є.

 Як писав "Ми-Україна" раніше, російське керівництво перекинуло під Бахмут свої найбоєздатніші підрозділи, до числа яких зокрема входять "вагнерівці". У порівнянні з літом якість особового складу противника зросла. Ворог підтягнув навчений особовий склад із своїх навчальних центрів, які навчалися протягом червня-серпня.

Головне