Брак їжі та боєприпасів: Штупун розповів, як росіяни здаються у полон

Брак їжі та боєприпасів: Штупун розповів, як росіяни здаються у полон

На Таврійському напрямку ЗСУ знищили ще сім артилерійських систем та мінометів. За минулу добу, 4 вересня, три окупанти потрапили у полон. Частіше всього вони здаються через брак боєприпасів та їжі.

Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

"Загалом підрозділи ракетних військ і артилерії на Таврійському напрямку протягом доби виконали 1218 вогневих завдань, щоб стримувати ворога і зробити передумови для подальшого просування. Загальні втрати ворога склали 172 особи. Продовжують окупанти здаватися у полон. Минулої доби ще три особи здалося нашим воїнам", - зауважив він.

Крім того, знищено 20 одиниць військової техніки противника, зокрема два танки, дві броньованих машини, сім артилерійських систем та мінометів. Також захисники знищили два БПЛА, п’ять одиниць автомобільної техніки та дві одиниці спеціальної техніки.

За його словами, окупанти здають у полон через те, що не мають боєприпасів чи "просто з голоду".

"Також домовляються заздалегідь - з відповідними нашими структурами виходять за домовленістю. Деякі потрапляють у полон в бою, але таких не дуже багато", - додав Штупун.

Він зауважив, що росіяни знають про проект "Хочуть жити" і підтримують його.

"Дуже часто росіяни своїх "кидають" і для того, щоб доставити цю їжу потрібно ризикнути. Росіяни заради своїх не дуже хочуть ризикувати", - пояснив він.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни вдарили ракетою по Костянтинівці, є поранений.

Головне