Штучний інтелект допомагатиме в розмінуванні території України

Штучний інтелект допомагатиме в розмінуванні території України

Міністерство економіки підписало угоду про партнерство з американською компанією Palantir Technologies. Тепер будуть використовувати штучний інтелект для допомоги в розмінуванні України. Про це повідомила пресслужба міністерства.

Будуть займатися оцифруванням операцій гуманітарного розмінування, автоматизація процесів, передбачених Національною стратегією протимінної діяльності на період до 2033 року.

Розширювати цифрові можливості для координації вивільнення та оцінки земель, визначати пріоритети регіонів та управління ризиками в протимінній діяльності, а також використовувати асистента на базі платформи штучного інтелекту Palantir (AIP) у протимінній діяльності.

"Гуманітарне розмінування — нульовий етап відновлення України. Наразі потенційно забрудненими є 156 000 квадратних кілометрів землі, в зоні ризику перебуває понад 6 мільйонів українців", — зазначила міністр Юлія Свириденко.

Нагадаємо, у Одесі триває активна операція з рятування на місці під завалами внаслідок влучання російського безпілотника. Під завалами ще можуть перебувати діти.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що за зусиллями рятувальників, поліції та комунальників вже вдалося врятувати п'ятьох осіб. Проте залишається загроза, що під завалами можуть знаходитися діти.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо обстріляло вранці 3 березня місто Вовчанськ Чугуївського району на Харківщині. Під удар потрапила будівля навчального закладу. Про це повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Головне