Штучний інтелект для протидії пропаганді рф: в Україні розробили посібник

Штучний інтелект для протидії пропаганді рф: в Україні розробили посібник

В Україні видали посібник, покликаний допомогти творцям контенту, журналістам і користувачам соцмереж у виявленні та протидії пропаганди. 

Його розробили фахівці Інституту інноваційного врядування. Мета - протидіяти дезінформації та пропаганді.

Посібник містить огляд можливостей технологій штучного інтелекту у створенні контенту та детальний підхід до виявлення російської пропаганди, створеної за допомогою ШІ. У ньому також розглядається роль соцмереж у поширенні дезінформації та висвітлюються стратегії підвищення медіаграмотності.

"Тема цього посібника є дуже важливою на сьогодні. Буквально два роки тому стався великий технологічний бум, і у світі почали з’являтися додатки штучного інтелекту, які як і спрощують нам всім життя, тому що багато всіх почали користуватися ними для автоматизації якоїсь роботи, так і, відповідно, вони несуть відповідні ризики", – сказала співзасновниця та керівниця Інституту інноваційного врядування Анна Мисишин.

Нагадаємо, Європейський Союз ухвалив закон про штучний інтелект, там встановили найкомплексніші обмеження штучного інтелекту у світі. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Основна мета закону — встановити чіткі вимоги й зобовʼязання для розробників і фахівців зі впровадження штучного інтелекту.

Як писали "Ми-Україна" раніше, інженер-програміст Google був заарештований за підозрою у викраденні комерційних секретів технологій штучного інтелекту (ШІ) американського техногіганта та їх передачу Китаю. Як пише The Guardian, підозрюваний Лінвей Дін паралельно працював на дві китайські фірми.

Головне