Штрафи та шкода довкіллю: міська влада закликає киян не купувати первоцвіти 

Штрафи та шкода довкіллю: міська влада закликає киян не купувати первоцвіти 

Столична влада закликала українців бути свідомими та не купувати “червонокнижні" первоцвіти. В КМДА також нагадали, що торгівля ними тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу. 

“Первоцвіти належать до рідкісних і зникаючих видів рослин. Більшість із них (підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава тощо) занесені до Червоної книги України та охороняються законом”, - йдеться у повідомленні.

Торгівля "провісниками весни" карається штрафом до 3655 грн.

У київській адміністрації пояснюють, що збирання таких рослин призводить до того, що вони не можуть утворити насіння. Відповідно, зривання лише кількох таких рослин призводить до знищення насінин, які могли б згодом дати нове покоління. 

Нагадаємо, від початку російського повномасштабного вторгнення ворог завдав неабиякої шкоди українській екології та навколишньому середовищу.

Приблизна сума шкоди, якої росіяни завдали українському довкіллю оцінюється наразі у близько 962 млрд грн. Такого висновку дійшли в Міндовкілля. У відомстві наголошують, що збір таких даних є важливим для формування судових позовів проти агресора та отримання українським народом відповідної компенсації. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, українська енергосистема продовжує працювати в бездефіцитному режимі. Імпорт електроенергії з європейських країн, який допомагав України пройти “найтемніші часи” наближається до нуля. В усіх областях, за виключенням Одеської, мережеві обмеження відсутні. 

Як відомо, 27 лютого вранці в майже по всій Одесі та Одеському району знову зникло електропостачання. У ДТЕК пояснили це аварійним відключенням лінії. 

Головне