Шрі-Ланка вирішила скасувати візи для майже 300 000 росіян

Шрі-Ланка вирішила скасувати візи для майже 300 000 росіян

Шрі-Ланка вирішила скасувати візи для майже 300 000 громадян російської федерації. Тепер вони мають покинути країну впродовж двох тижнів.

Про це повідомило видання Independent. Як зазначається, протягом останніх двох років, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, до Шрі-Ланки прибули понад 288 тис. російських громадян. Хоча і невідомо, скільки з них продовжили перебування на Шрі-Ланці, а саме 30-денну туристичну візу.

Міністерство туризму держави заявило, що отримує скарги на деяких громадян росії, зокрема, про те, що вони ведуть незареєстрований бізнес у південній частині Шрі-Ланки.

Нещодавно в державі розгорівся скандал через російські підприємства, які ведуть політику "лише для білих". Цей інцидент спричинив негативну реакцію і в соціальних мережах. Серед цих підприємств були і бари, і ресторани, і компанії, які стосуються водних видів спорту або надають послуги з оренди транспортних засобів.

Нагадаємо, ірландський уряд відмовив у видачі віз співробітникам російського посольства. Відомо, що від початку повномасштабної війни кількість працівників в російському посольстві в Дубліні скоротилася з 30 до 14. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Непалі поліція затримала десятеро осіб, які шахрайським чином отримували великі суми грошей від безробітних молодих людей за туристичні візи, а потім відправляли їх для незаконного вербування до російської армії.

Головне