Шпигував за українською ППО: у Дніпрі затримали зрадника, який допомагав ФСБ росії

Шпигував за українською ППО: у Дніпрі затримали зрадника, який допомагав ФСБ росії

Служба безпеки України затримала в Дніпрі колишнього бойовика-рецидивіста “ЛНР”, який шпигував за українською ППО та наводив ворожі ракети. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Силовики розповіли, колишній бойовик, за дорученням ФСБ російської федерації намагався визначити місця базування українських комплексів протиповітряної оборони.

Крім того, чоловік відстежував наслідки ракетних ударів по військових об’єктах у Дніпрі.

Відомо, що за успішне виконання зловмисника обіцяли "евакуювати" до тимчасово окупованого Луганська.

"За його "наведенням" ворог обстріляв один з об’єктів обласного центру під час повітряної атаки 29 грудня 2023 року", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали зрадника у власному помешканні. Під час обшуку силовики виявили телефон та банківську картку, які рецидивіст використовував для злочинів.

Зазначається, що уродженцю Луганщини повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Йому загрожує 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що співробітники СБУ затримали чергового російського агента, завданням якого було відстеження місць розташування запасних командних пунктів Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) та "злив" ворогу координатів критичної інфраструктури Києва. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила на Донеччині чергового російського агента. Зловмисник збирав для ворога дані про місця базування підрозділів ЗСУ у районі Краматорська.

 

 

 

Головне