Шпигував за ППО: СБУ затримала ворожого інформатора

Шпигував за ППО: СБУ затримала ворожого інформатора

Контррозвідка Служби безпеки затримала російського інформатора, який намагався передати інформацію про розташування систем протиповітряної оборони (ППО) у Черкаській та Одеській областях.

Про це пише пресцентр СБУ.

Зрадник збирав інформацію про радіолокаційні станції, які використовуються для захисту території від ворожих ракет і дронів.

Особа, яку затримали, є 47-річним мешканцем Черкас та прихильником ідеології, що просуває рашизм. Після вторгнення рф в Україну він намагався звернути на себе увагу російської сторони, збираючи дані про місця розташування українських військових об'єктів. Зібрані дані чоловік поширював у відкритому доступі.

СБУ виявила його на етапі початкової діяльності. Під час обшуків у його місці проживання були виявлені мобільні телефони із доказами незаконної діяльності. Чоловіку пред'явлено підозру за двома статтями Кримінального кодексу: незаконне поширення інформації, пов'язаної з діяльністю Збройних Сил України у часи воєнного стану, та виправдання агресії росії проти України.

Йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Чернігівщині на вибуховому пристрої підірвався автомобіль ремонту електричних мереж.

Головне