Шпигував за локаціями ППО на Черкащині: СБУ затримала ще одного російського агента

Шпигував за локаціями ППО на Черкащині: СБУ затримала ще одного російського агента

Контррозвідка СБУ викрила та затримала в Черкасах 45-річного агента ФСБ, який збирав розвіддані про українські системи протиповітряної оборони в регіоні. Про це повідомили в СБУ.

Чоловік, шукаючи легкого заробітку, був завербований російськими спецслужбами через Телеграм-канали.

За завданням кураторів, підозрюваний збирав інформацію про розташування зенітно-ракетних комплексів, радіолокаційних станцій, мобільно-вогневих груп ЗСУ та підрозділів Національної гвардії. Він об'їжджав регіон, фіксуючи локації та випитуючи інформацію у знайомих під виглядом побутових розмов.

Зібрані дані агент наносив на Google Maps і передавав ФСБ разом із фотографіями. Ця інформація мала бути використана для планування нових ракетно-дронових атак на регіон в обхід систем ППО.

СБУ затримала зловмисника "на гарячому" під час розвідки поблизу військового об'єкта. У нього вилучено мобільний телефон з доказами зв'язків з російською спецслужбою. Також були вжиті заходи для захисту позицій українських військ.

Затриманому оголошено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Наразі підозрюваний перебуває під вартою без права на заставу.

Нагадаємо, українські та чеські правоохоронці за підтримки Євроюсту провели успішну міжнародну операцію з викриття масштабної шахрайської схеми. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, план перемоги України, ініційований президентом України Володимиром Зеленським, представлять суспільству для ознайомлення, проте, з міркувань безпеки, документ буде надано суспільству лише частково. Про це повідомляє керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Головне