Шпигував за далекобійною артилерією ЗСУ: 15 років тюрми отримав росагент з Дніпропетровщини

Шпигував за далекобійною артилерією ЗСУ: 15 років тюрми отримав росагент з Дніпропетровщини

Російський агент, який шпигував за ЗСУ, отримав 15 років за ґратами завдяки доказовій базі Служби безпеки. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Зловмисник шпигував за далекобійною артилерією ЗСУ у Дніпропетровській області. Першочергово його цікавили місця базування реактивних артсистем HIMARS та високоточних гаубиць М777.

Також російський агент фіксував наслідки повітряних атак агресора по енергооб’єктах у південній частині регіону.

"Інформацію про ворожі "прильоти" фігурант відправляв окупантам для підготовки нових та коригування повторних ракетно-дронових ударів", - йдеться у повідомленні.

Зловмисника затримали ще у жовтні 2022 року під час контрдиверсійних заходів у Дніпропетровській області. На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Його засудили до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляли "Ми-Україна", контррозвідка СБУ затримала російського диверсанта, який планував підірвати лінії електроживлення залізничних колій та рухомого складу поблизу вузлової станції на Харківщині.

Головне