Шпигував за артилерією ЗСУ поблизу Часового Яру: СБУ затримала агента рф

Шпигував за артилерією ЗСУ поблизу Часового Яру: СБУ затримала агента рф

Служба безпеки України затримала чоловіка за підозрою в шпигунстві за українськими військовими на Краматорському напрямку поблизу Часового Яру.

Про це повідомила СБУ.

За словами правоохоронців, 52-річний житель Дружківки, розташованої поблизу фронту, намагався встановити позиції артилерійських частин ЗСУ в районі Часового Яру, а також місця зосередження військової техніки та складів боєприпасів.

Для вербування чоловіка російські спецслужби використали його знайомого, який ще в 2014 році поїхав до росії та приєднався до Росгвардії. Він виступав як "зв'язковий" і передавав отриману інформацію російським військовим.

СБУ вчасно викрила діяльність підозрюваного, зафіксувала докази його злочинної діяльності і затримала його.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Чоловік наразі перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Напередодні СБУ викрила колаборантів, які працювали на ворога під час окупації Харківщини і Херсона. Чоловік добровільно пішов на співпрацю з ворогом і після окупації регіону вступив до місцевої окупаційної адміністрації росії, де його призначили "головним спеціалістом відділу будівництва".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у США стартувала інноваційна програма з переробки старих ядерних боєголовок у паливо для атомних реакторів.

Головне