Шпигував для рф на північному кордоні України: російський агент отримав 15 років ув'язнення

Шпигував для рф на північному кордоні України: російський агент отримав 15 років ув'язнення

За матеріалами Служби безпеки України російський агент, який шпигував для ФСБ на території Волинської області отримав 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Суд визнав винним 40-річного помічника начальника відділу місцевого прикордонного загону, який був дистанційно завербований російською спецслужбою. Агент збирав інформацію про пункти базування, маршрути руху та озброєння Сил оборони, залучених до захисту регіону.

Зокрема, він отримував завдання щодо збору даних про локації укріпрайонів та чисельність особового складу українських військ на оборонних лініях. Контррозвідники СБУ затримали зрадника у червні цього року та встановили його російського куратора, кадрового співробітника ФСБ Олексія Добрицького, який діє в окупованому Луганську.

Згідно з рішенням суду, агент отримав 15 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням військового звання. Як показало розслідування, прикордонник став об'єктом вербування ФСБ під час служби на сході України і продовжив виконувати ворожі завдання в Волинській області, сподіваючись на “евакуацію” до росії та “посаду” в російських військових формуваннях.

Розслідування проводилося співробітниками СБУ у Волинській області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Як писали “Ми-Україна” раніше, правоохоронці затримали організовану групу підпалювачів, які на замовлення ворога підпалювали релейні шафи “Укрзалізниці” на Чернігівщині.

Головне