Шпигували за ППО та палили обʼєкти Укрзалізниці: у Дніпрі затримали подружжя агентів ФСБ

Шпигували за ППО та палили обʼєкти Укрзалізниці: у Дніпрі затримали подружжя агентів ФСБ

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Дніпрі двох агентів ФСБ РФ - 40-річного місцевого жителя та його 36-річну дружину. Подружжя здійснювало розвідувальну діяльність та диверсії на користь ворога. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, пара почала співпрацювати з російською спецслужбою в червні 2023 року. Спочатку ФСБ завербувала чоловіка через Телеграм-канали, а згодом він залучив до шпигунської діяльності свою дружину.

Жінка займалася розвідкою позицій української протиповітряної оборони, зокрема зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій. Вона фіксувала координати військових об'єктів на електронних картах і передавала інформацію чоловікові, який пересилав дані ФСБ.

Чоловік здійснював диверсії на об'єктах "Укрзалізниці". Зокрема, він підпалив релейну шафу на одній з головних залізничних ліній регіону, щоб порушити логістику українських військ.

Під час обшуку у затриманих вилучено засоби підпалу, пропагандистські матеріали та мобільні телефони з доказами зв'язку з ФСБ.

Чоловікові оголошено підозру у державній зраді, за що йому загрожує довічне ув'язнення. Дружині інкримінують несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ, що карається позбавленням волі до восьми років. Обох заарештовано.

Нагадаємо, минулої ночі українські захисники неба успішно протидіяли масштабній атаці російських безпілотників. З 32 запущених ворогом дронів-камікадзе типу "Шахед" 11 було збито засобами протиповітряної оборони. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупаційні війська завдали удару по об’єктах критичної інфраструктури Шосткинського району Сумщини.

Головне