Шольц зробив заяву щодо гарантій безпеки для України

Шольц зробив заяву щодо гарантій безпеки для України

Німеччина готова надати Україні гарантії безпеки, однак лише після закінчення війни. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц.

Він також додав, що Берлін проти використання німецької зброї для ударів по території рф.

"Ми уважно перевіряємо всі заявки, про що нас просять. Але для нас діє принцип, який ми поділяємо з американським президентом: ми не хочемо, щоби зброя, яку ми передаємо, використовувалася для того, щоби вразити російську територію, вона має слугувати захисту України та повернення нею її територій", - заявив Шольц.

Також він наголосив, що Німеччина є другим партнером України за обсягами надання допомоги. Зокрема, Шольц нагадав про передачу Україні систем ППО, танків та артилерії.

Крім того канцлер ФРН відповів на слова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, який закликав німецьку владу не повторювати помилку Ангели Меркель, яка заблокувала перспективу членства України в НАТО у 2008 році.

"Однією з умов членства є відсутність нерозв’язаних прикордонних конфліктів", - наголосив Шольц.

У цьому контексті він також додав, що ФРН - одна з країн, що зобов’язалися розробити безпекові гарантії для України "на час після війни, коли наступить мир".

Як повідомляли "Ми-Україна", канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що майбутнє Криму може бути вирішальним питанням у війні росії проти України.

Головне