Шольц заявив, що Німеччина залишатиметься лідером з надання допомоги Україні у Європі

Шольц заявив, що Німеччина залишатиметься лідером з надання допомоги Україні у Європі

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічей у Нью-Йорку підтвердив незмінну позицію своєї країни щодо підтримки України. 

За його словами, Німеччина залишається лідером серед європейських країн у наданні допомоги Україні і має намір продовжувати цю політику.

"Ми надаємо найбільшу підтримку Україні в Європі і залишатимемося такими. Наша підтримка є надійною та послідовною", - наголосив Шольц.

Канцлер також повідомив про спільні зусилля країн G7 та інших партнерів щодо розробки плану довгострокової фінансової допомоги Україні на суму 50 мільярдів доларів. Німеччина активно працює над тим, щоб забезпечити швидке надання європейської частки цієї допомоги.

"Ми працюємо над тим, щоб Європа внесла свій вклад, а наші партнери з Канади, США, Великої Британії та Японії також змогли зробити свій внесок", - додав Шольц.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зустрівся з очільником Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом. Про це повідомили в Офісі Президента.

Як писали "Ми-Україна" раніше, коли Україна стане повноправним членом НАТО, то всі країни Північноатлантичного альянсу будуть у безпеці. Таку заяву зробив глава МЗС Болгарії Іван Кондов під час трансатлантичної вечері, яку організував державний секретар США Ентоні Блінкен у рамках щорічної сесії Генеральної Асамблеї ООН. 

Головне