Шольц вважає, що постачання Україні ракет Taurus може втягнути Німеччину у війну

Шольц вважає, що постачання Україні ракет Taurus може втягнути Німеччину у війну

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus, оскільки, на його думку, це може втягнути його країну у війну з рф. Про це повідомляє видання RND.

Канцлер Німеччини зазначив, що країна ні в якому разі не повинні бути пов’язані з цілями, яких досягають ці ракети, адже Taurus - це зброя дуже далекої дії, і "те, що роблять англійці та французи в плані контролю за цілями, неможливо зробити в Німеччині".

Шольц також зазначив, що він "дуже роздратований відсутністю балансу між тим, що дійсно потрібно зараз, і дискусією про Taurus".

"Чого не вистачає Україні, так це боєприпасів на всі можливі довжини та відстані, але не принципово цього з Німеччини", - зазначив він.

Нагадаємо, президент Володмир Зеленський пояснив, що коли США робили крок вперед, то Україна могла це наводити як приклад іншим. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський позитивно налаштований щодо надання Україні далекобійної зброї партнерами. Про це він заявив під час пресконференції.

Головне