Шольц виступив проти вступу України в НАТО

Шольц виступив проти вступу України в НАТО

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти ідеї запросити Україну до НАТО. Це є ключовим пунктом Плану перемоги президента Володимира Зеленського.

Про це він розповів в інтерв'ю для ZDF.

Шольц нагадав, що Альянс уже ухвалив відповідні рішення щодо майбутнього членства України під час самітів у Вільнюсі та Вашингтоні. За його словами, наразі немає потреби в ухваленні додаткових рішень поза цими рамками.

"Країна, яка воює, не може стати членом НАТО. Усі це знають, з цим немає жодних розбіжностей. І в НАТО запрошення зазвичай досить швидко пов'язують із членством", - додав канцлер.

Шольц також підкреслив, що повномасштабна агресія росії проти України потребує обережного підходу, який з одного боку, забезпечує підтримку Києву, а з іншого - уникає ризику перетворення цього конфлікту на війну між Москвою та НАТО.

"Це те, де я дуже чітко висловлюю свою позицію і не зміню її", - підсумував він.

Напередодні в Офісі президента спростували інформацію, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО.  Того ж дня голова місії США при НАТО Джуліан Сміт заявила, що НАТО поки не готовий запропонувати Україні членство, а також запрошення до Альянсу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, КНДР запустила повітряну кулю, яка вибухнула над резиденцією президента в Сеулі.

Головне