Шольц: Україна може отримати від союзників шість систем Patriot

Шольц: Україна може отримати від союзників шість систем Patriot

Союзники можуть передати Україні ще шість зенітно-ракетних комплексів Patriot. Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Він наголосив, що Україна вже отримала від ФРН три такі системи. Тож нові Patriot українській державі можуть надати інші партнери по НАТО.

"Ми є державою, яка робить найбільш істотний внесок у цю справу. Остання, третя система, про яку ми оголосили і яка буде передана Україні та буде там використовуватися, це також наш заклик до інших держав ухвалити аналогічні рішення", - заявив Олаф Шольц.

Водночас він додав, що НАТО має інформацію про системи Patriot у держав-членів, які можуть бути передані Україні для захисту від російських ракетних ударів.

"Я хотів би повторити цей заклик і поглибити його ще раз. Ми чули про 7 додаткових систем. Одна з них наша. Ми сподіваємося знайти ще 6 у контексті НАТО, і я знову використав цю можливість на багатьох переговорах, щоб донести цю думку", - зазначив канцлер ФРН.

Як повідомляли "Ми-Україна", високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що країни Європейського Союзу мають дістати ЗРК Patriot, які зберігаються у ангарах, та передати їх Україні. Євродипломат наголосив, що відповідні рішення потрібно ухвалювати протягом найближчих днів.

Головне