Шольц підтримав український саміт миру: Ключовий крок

Шольц підтримав український саміт миру: Ключовий крок

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив зі словами підтримки українського саміту миру, наголошуючи на його потенційному значенні як ключовому кроці у закінченні війни. Про це повідомляє tagesschau.

Він висловив свої переконання у можливостях цього заходу під час дискусії, організованої Redaktionsnetz Deutschland (RND) у Потсдамі, вказавши, що навіть обговорення важливих аспектів конфлікту може мати велике значення для подальшого прогресу.

"Навіть якщо справді велике питання миру там обговорюватиметься не зараз, а питання, які також є його частиною, це було б великим кроком", - сказав Шольц.

Шольц також висловив надію, що до саміту долучаться арабські країни, Індія, Південна Африка, Бразилія та Китай.

"Для мене дуже важливо, щоб там були також країни Аравійського півострова, Індії, Південної Африки, Бразилії й, якщо можливо, Китаю", - зазначив канцлер.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що українці, які мають посвідку на проживання та роботу в Німеччині, зможуть залишатися в країні, навіть якщо Україна хоче повернути своїх громадян з-за кордону для участі у війні проти росії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Держдепартамент США схвалив пропозицію про терміновий продаж Україні трьох реактивних систем залпового вогню HIMARS за приблизно 30 мільйонів доларів.

Головне