Шольц підтримав передачу прибутків від російських активів на закупівлю зброї для України

Шольц підтримав передачу прибутків від російських активів на закупівлю зброї для України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив думку, що кошти, отримані від заморожених російських активів, мають бути використані для посилення військової потужності України.

Про це він заявив напередодні саміту ЄС.

Канцлер Німеччини підкреслив необхідність чіткого напрямку цих коштів на забезпечення української армії необхідними засобами для захисту.

За словами Шольца, підтримка України є ключовою темою саміту, і використання заморожених активів для цієї мети буде сильним сигналом для президента Путіна. Він закликав до подальшої підтримки України і наголосив, що Європа не залишить її без уваги.

Щодо військових питань, канцлер підкреслив важливість рішень, ухвалених у Парижі, які стосуються розширення виробництва боєприпасів та закупівлі снарядів, включаючи закупівлю за межами Європи за допомогою Фонду European Peace Facility.

Шольц наголосив на значущості підтримки України з боку країн-партнерів і закликав їх фінансово допомагати, а також забезпечувати постачання зброї. Він також нагадав про лідерство Німеччини у цьому питанні і закликав інших європейських лідерів зробити значні внески для підтримки України.

Варто додати, що канцлер Австрії Карл Негаммер висловився проти ідеї використання прибутків від заморожених активів рф на закупівлю зброї для України. Він зауважив, що Відень підтримує ідею спрямування цих коштів на відновлення України, але проти їх використання для фінансування військової допомоги.

"Для нас, як для нейтральної держави, важливо, щоб гроші, на які ми даємо згоду, не були використані на закупівлю зброї та боєприпасів. Початково обговорювалося, що вони будуть вкладені у відновлення в Україні. Я вважаю цю пропозицію розумною", - зазначив канцлер Австрії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Харкові рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки ворожої ракетної атаки, в результаті якої загинуло пʼять людей, ще 10 отримали поранення. 

Головне