Шольц на зустрічі з Зеленським пообіцяв Україні додаткову систему ППО Patriot

Шольц на зустрічі з Зеленським пообіцяв Україні додаткову систему ППО Patriot

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Переговори лідерів двох держав відбулися на полях ІІІ саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді.

Під час зустрічі Володимир Зеленський відзначив важливість діалогу та взаємодії між Україною та ФРН. Також Зеленський та Шольц говорили про політичний діалог держав.

В ході переговорів Шольф заявив, що Німеччина працює над наданням Україні додаткової системи ППО Patriot на зимові місяці.

Володимир Зеленський, зі свого боку, висловив подяку канцлеру ФРН за потужну військову допомогу Україні.

"Володимир Зеленський поінформував Олафа Шольца про ситуацію на полі бою та найпріоритетніші потреби для посилення оборонних спроможностей нашої країни", - зазначили у пресслужбі глави української держави.

Нагадаємо, у четвер, 5 жовтня, президент України Володимир Зеленський також провів зустріч з французьким колегою Емманюелем Макроном. На зустрічі обговорювалися посилення протиповітряної оборони України та стабільність у Чорному морі.

Як повідомляли "Ми-Україна", очільниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман заявила, що Україна має право бити ракетами по території росії.

Головне