Шольц і Байден зустрінуться в США: будуть обговорювати допомогу Україні

Шольц і Байден зустрінуться в США: будуть обговорювати допомогу Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц планує відвідати Сполучені Штати Америки 3 березня. Він має зустрітися з президентом США Джо Байденом у Білому домі.

Про це повідомила прес-служба Білого дому. Як зазначила прес-секретар Карін Жан-П'єр, візит Олафа Шольца є можливістю підтвердити глибокі зв'язки дружби між США та Німеччиною.

"На річницю жорстокого вторгнення росії в Україну лідери обговорять наші поточні зусилля щодо підтримки України, покладання на росію плати за її агресію та зміцнення трансатлантичної безпеки", - йдеться в повідомленні прес-служби Білого дому.

Також німецький канцлер та американський президент розглянуть подальше співробітництво двох країн з низки питань регіональної та глобальної безпеки, включаючи спільну роботу над викликами, які створює Китай, та співпрацю у Індо-Тихоокеанському регіоні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ЗМІ вважають, що Президенти України Володимир Зеленський і Джо Байден можуть зустрітися у Польщі. При цьому глава української держави підніматиме питання гарантій безпеки для Києва. Представник МЗС Польщі Лукаш Ясіна не підтвердив візит Президента України, але зазначив, що на нього, як завжди, чекають у країні.

Також перед початком саміту Євросоюзу в Брюсселі Олаф Шольц заявив, що Німеччина надає Україні найбільшу допомогу серед усіх країн ЄС. За його словами, європейський блок підтримуватиме Україну стільки, скільки це буде потрібно, і закликав інші країни долучитися до передання Україні танків Leopard 2.

Головне