Шольц: Допомога Україні триватиме довго і буде достатньо великою

Шольц: Допомога Україні триватиме довго і буде достатньо великою

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що допомога Україні триватиме довго і буде достатньо великою. Він закликав союзників у Європі та США надати Україні більше підтримки у війні проти росії.

Про це повідомило RND з посилання на слова канцлера перед візитом до Вашингтону, США. Він заявив, що наразі настав момент, коли союзники повинні зробити те, що необхідно. Так вони мають надати Україні можливість захищатися і надіслати дуже чіткий сигнал президенту росії Володимиру Путіну.

"Сигнал полягає в тому, що він не може розраховувати на зменшення нашої підтримки, а скоріше на те, що вона триватиме досить довго і буде досить великою", - наголосив Шольц.

За його словами, Україна справді захищається всім, що має. Однак аби це продовжувалось і надалі, військам ЗСУ необхідна підтримка Заходу.

"І того, що було обіцяно досі в Європі, що також було обіцяно через резолюції американського Конгресу, ще недостатньо. Тож ми маємо знайти спосіб, за допомогою якого ми всі разом зможемо зробити більше", - пояснив він.

Він також зазначив, що ФРН вже "зробила дуже великий внесок". Зокрема, країна ухвалила рішення щодо бюджету на 2024 рік. Шольц додав, що і цього буде недостатньо, якщо інші країни не будуть також роботи зусилля.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, канцлер Німеччини Олаф Шольц закликає Європейський Союз надавати більше допомоги Україні, яка захищає свою територію від російської федерації. 

Головне