Шмигаль відвідає Канаду: обговорить надання Україні боєприпасів та бронетехніки

Шмигаль відвідає Канаду: обговорить надання Україні боєприпасів та бронетехніки

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль планує приїхати в Канаду з робочим візитом. Він хоче обговорити постачання Збройним силам України, зокрема, бронетехніки та боєприпасів.

Про це глава українського уряду заявив в інтерв'ю The Globe and Mail. За його словами, він хотів би приїхати до Канади вже найближчими тижнями. Проте точна дата візиту поки що не розголошується з міркувань безпеки. Водночас він не стурбований відсутністю у бюджеті Канади на 2023 рік коштів для додаткової військової допомоги Україні та розраховує на нові поставки.

"Зараз нам потрібна важка бронетехніка. І нам потрібно більше артилерійських снарядів: боєприпаси для гаубиць та боєприпаси для танків. Це надзвичайно важливо для організації нашого контрнаступу", - зазначив Шмигаль.

Український прем'єр додав, що хотів би від уряду Канади надання страхування від військових ризиків канадським компаніям, які інвестують в Україну. Шмигаль також розповів, що візит включатиме підписання угод про співпрацю з канадською компанією в ядерній галузі, але не розкрив деталей.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, до державного бюджету України надійшов пільговий кредит на 1,8 млрд доларів, який вона отримала від Канади. Як зазначається, кошти було надано через механізм адміністративного рахунку МВФ. Ці кошти дозволять підтримати українців в умовах війни та наблизити нашу перемогу над росією. При цьому додатковий кредит надається на 10 років за процентною ставкою 1,5% річних.

Головне