Шмигаль: В Україні не вистачає медиків та соцпрацівників

Шмигаль: В Україні не вистачає медиків та соцпрацівників

В Україні наразі спостерігається дефіцит фахівців у медичній та соціальній сферах. Про це повідомив прем'єр-міністр України Дмитро Шмигаль.

За його словами, медиків та соцпрацівників в Україні потрібно більше, тому вже зараз необхідні кроки для збільшення кількості фахівців у цих сферах. Для цього в Україні збільшать кількість держзамовлень в профільних закладах освіти.

"Повномасштабна війна змінила ринок праці в Україні. Сьогодні наша держава потребує більше фахівців у медичній та соціальній сферах. Їх підготовка має розпочатися вже зараз. Про це йшлося на нараді з МОН, Мінцифри, Мінекономіки, МОЗ, Мінсоцполітики та Мінфіном.

Обговорили зміни до державного замовлення у закладах освіти. Дав завдання усім відповідальним міністерствам опрацювати можливість збільшення держзамовлення, зокрема, на медиків, реабілітологів і соцпрацівників уже з цього навчального року", - зазначив Шмигаль.

Також очільник українського уряду додав, що наразі потрібні ті люди, які зможуть допомогти відбудовувати країну.

"Водночас держава продовжує розвивати професійно-технічну освіту. Відновлення України стане наймасштабнішим проєктом з часів Другої світової, тож на саперів, будівельників та інші дотичні професії буде найвищий запит на ринку праці. Віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров також нагадав про підготовку реформи освіти, яка ґрунтуватиметься на впровадженні інновацій", - розповів премєр.

І додав, що дав завдання підготувати та подати у вересні державне замовлення на наступний навчальний рік, щоб абітурієнти мали змогу завчасно ознайомитися із затребуваними спеціальностями.

Як повідомляли "Ми-Україна", Міністерство цифрової трансформації запустило навчальну платформу “Дія.Освіта”. Вона допоможе українцям опанувати нові професії з нуля.

Головне