Шмигаль зустрівся з послом Японії: говорили про інвестиції та підтримку

Шмигаль зустрівся з послом Японії: говорили про інвестиції та підтримку

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із послом Японії Кунінорі Мацудою, який завершує свою дипломатичну роботу в Україні.

Очільник українського уряду висловив вдячність за підтримку Японією резолюцій ООН на користь нашої держави, Формули миру президента Володимира Зеленського, зокрема в частині ядерної безпеки, та за підписання безпекової угоди. 

Акцентував Шмигаль на тому, що Японія допомагає Україні в гуманітарній сфері - до кінця року третина всіх машин для розмінування в нашій країні будуть саме японського виробництва. Говорив про японські інвестиції, а також допомогу в медичній галузі.

Глава українського уряду подякував послу Японії за вагомий внесок у зміцнення двостороннього партнерства між державами та вручив почесну грамоту Кабінету Міністрів України.

Як писав “Ми-Україна” раніше, німецький Канцлер Олаф Шольц під час перебування на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку заявив про незламну позицію своєї країни щодо підтримки України. За його словами, у цьому питання  Німеччина наразі залишається лідером серед європейських країн.

Головне