Шмигаль закликав українців економити світло через дефіцит в енергосистемі

Шмигаль закликав українців економити світло через дефіцит в енергосистемі

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав громадян економити електроенергію під час пікових годин через дефіцит в енергетичній системі.

Про це він написав у Telеgram.

"Унаслідок похолодання та збільшення споживання електроенергії в українській енергосистемі спостерігається дефіцит потужностей. Заслухав інформацію щодо здійснених кроків для стабілізації ситуації на засіданні Антикризового енергетичного штабу", - йдеться у дописі.

Прем'єр зазначив, що міністр енергетики та керівники енергетичних підприємств доповіли про прогрес у відновленні роботи об'єктів, наявність ресурсів і заходи для забезпечення потреби в електроенергії протягом опалювального сезону.

Шмигаль також наголосив на рішенні ENTSO-E, яке дає Україні можливість імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії. Він відзначив, що уряд створив необхідні механізми для приватного бізнесу щодо імпорту електроенергії та закликав активно використовувати ці інструменти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економічні підсумки 2023 року в Україні: які зміни радували, обурювали або досі тримають у напрузі

Крім того, Шмигаль підкреслив важливість вирішення питання заборгованості перед підприємствами паливно-енергетичного комплексу, вказавши, що Міненерго вжило заходів для стабілізації фінансового стану та підготувало нормативні акти.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у росії анонсували відкриття першого в країні підприємства, яке виготовлятиме зокрема і харчові з суміші посліду або кізяка та відходів рибної промисловості.

Головне