Шмигаль: Україна не буде скасовувати санкції проти "Лукойла"

Шмигаль: Україна не буде скасовувати санкції проти

Позиція України щодо санкцій проти російської компанії "Лукойл" залишається незмінною, незважаючи на припинення транзиту нафти до Словаччини та Угорщини.

Київ послідовно закликає партнерів максимально відмовлятися від російської нафти, водночас підтверджуючи свою надійність як транзитера для країн, що поділяють цінності свободи та верховенства права.

Запроваджені обмеження проти "Лукойла" не загрожують енергетичній безпеці Словаччини чи Європи в цілому. Тому питання їх скасування не розглядається. У цьому Україна має підтримку Брюсселя. Справжньою загрозою для Словаччини визнається саме росія.

Українська сторона також застерігає Словаччину від спроб шантажу чи погроз у адресу України. Такий підхід підкреслює принципову позицію Києва у питаннях енергетичної безпеки та міжнародної співпраці в умовах російської агресії.

"Бо погрожувати Україні, яка захищається від агресора, заради того, щоб держава-терорист продовжувала заробляти свої криваві надприбутки — це сумнівний шлях", — додав український премʼєр.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти скинули вибухівку з дрона на цивільний автомобіль у середмісті Херсона. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Херсонській області.

Головне