Шмигаль: ситуація в енергетиці важка, продовжуємо імпортувати електроенергію з Європи

Шмигаль: ситуація в енергетиці важка, продовжуємо імпортувати електроенергію з Європи

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє про складну ситуацію в енергетиці та закликає громадян до економії електроенергії. Про це він повідомив під час засідання Кабінету Міністрів.

За словами премʼєра, імпорт не дозволяє перекрити втрати від російського терору, тому "Укренерго" змушено вводити графіки відключень світла.

Водночас, уряд дав доручення розробити їх "раціональними, справедливими та рівномірними".

Прем’єр-міністр також додав, що президент Володимир Зеленський поставив перед урядом, місцевою владою та енергетичними підприємствами три завдання:

  • продовжувати інтенсивне відновлення генерації та розподільчих мереж;
  • максимально заощаджувати енергоспоживання;
  • налагодити комунікацію із суспільством.

Складуть перелік критично важливих для держави об’єктів, що потребують пріоритетного електропостачання, та черговість розподілу граничної потужності між іншими споживачами, які не входять до переліку критично важливих.

Нагадаємо, по Україні фіксують знеструмлення у семи областях, російські обстріли протягом доби спричинили перебої з електропостачанням у низці українських регіонів. Загалом, понад 100 000 абонентів залишаються без світла.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в енергосистемі України відбулося зменшення дефіциту енергії на фоні підвищення температури, але він все ще залишається значним. Через це з 18:00 до 24:00 20 травня заплановані графіки погодинних відключень для всіх споживачів.

Головне