Шмигаль: Після 20 липня розраховуємо на покращення ситуації в енергетиці

Шмигаль: Після 20 липня розраховуємо на покращення ситуації в енергетиці

З 20 липня можна розраховувати на покращення ситуації в енергетиці. Про це заявив очільник уряду Денис Шмигаль.

За його словами, на деяких об'єктах генерації завершаться ремонтні роботи. 

"Завершаться ремонтні роботи на деяких обʼєктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі. Таким чином відключення будуть не такими тривалими", - зазначив він.

Варто зауважити, що уряд розробив одразу кілька програм, які стимулюватимуть громадян та бізнес до енергетичної стійкості.

Перша програма - кредити для громадян під 0%, до 480 тис. грн, на 10 років для встановлення сонячних, вітрових установок і систем накопичення електроенергії.

Друга програма - пільгові кредити для малого й середнього бізнесу. До 150 млн грн, на строк до 10 років, під 5-7-9% річних для встановлення газової електрогенерації.

"Також до парламенту подано законопроєкти про відміну мита та ПДВ на ввезення енергетичного обладнання. Розраховуємо на оперативне ухвалення Верховною Радою цих законопроєктів", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, що підготовка до опалювального сезону є одним із пріоритетів уряду України. Шмигаль особисто перевірив хід реконструкції об’єкта теплової генерації на Донеччині.

Як писали "Ми-Україна" раніше, побутові споживачі та виробництва будуть сидіти без світла більш як 12 годин на добу, пояснили в "Укренерго". Для кожного регіону враховують, скільки він потребує потужностей у порівнянні з іншими. 

Головне