Шкода довкіллю внаслідок руйнування Каховської ГЕС перевищила 146 млрд грн

Шкода довкіллю внаслідок руйнування Каховської ГЕС перевищила 146 млрд грн

Шкода довкіллю внаслідок руйнування Каховської ГЕС перевищила 146 мільярдів гривень – затопило ліси, загинули рідкісні тварини. Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець у ефірі "Ми-Україна".

"Ми маємо 600 квадратних метрів території, які були вражені високою водою. 50% лісу точно не виживе. Тисячі тонн відходів руйнації просто змило в Чорне море. Ми втратили ендемічні види тварин – ті види тварин, які зустрічаються в єдиному місці на Землі. Екологи з усього світу розуміють, що це надзвичайно катастрофічна історія – це так чи інакше буде позначатися на екосистемі. Якщо говорити про людей, то 880 тисяч українців потенційно втратили доступ до питної води. Взагалі руйнування дамби Каховської ГЕС це втрата за 2 дні 14 кубічних кілометрів води", – зазначив він.

Нагадаємо, вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді 12 мільйонів гривень застави у 200 тисяч доларів у справі "Укренерго". Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Міністерстві закордонних справ повідомили, що через лобове зіткнення потягів у Чехії, один з яких – пасажирський експрес з причепними вагонами до Чопа, загинули дві громадянки України. Про це повідомили в МЗС України.

 

Головне