Східним Китаєм пронеслися два потужні торнадо: 10 осіб загинуло (відео)

Східним Китаєм пронеслися два потужні торнадо: 10 осіб загинуло (відео)

Десятеро людей загинули та ще четверо - отримали серйозні поранення внаслідок двох торнадо, які пронеслися східним Китаєм. Про це пишуть державні китайські ЗМІ.

Як інформує телекомпанія CCTV, перший торнадо обрушився на місто Суцянь у провінції Цзянсу 19 вересня вдень. Стихія вщент рознесла 137 будинків, знищила посіви та свиноферми, а також забрала життя п'ятьох людей. Ще четверо осіб отримували ушкодження.

https://twitter.com/CyclistAnons/status/1704406900065075657

Через кілька годин другий торнадо прийшов у місто Яньчен, яке розташовано у тій самій провінції, але за 190 кілометрів на південний схід від Суцяня. Там внаслідок нього загинуло ще п'ятеро осіб.

https://twitter.com/Terror_Alarm/status/1704676822619730113

Торнадо в Китаї рідкість, але в останні роки в Цзянсу траплялися смертельні випадки. Так, торік в провінції загинула одна особа, у 2021 - четверо людей.

Як відомо, цього літа Китаї вже пережив як рекордні зливи, так і тижні історичної спеки.

Нагадаємо, у вересні у Гонконгу розпочалися найсильніші дощі за 140 років, вони затопили затопила станції метро, водії застрягли на дорогах. Влада призупинила роботу шкіл і закликала громадськість шукати безпечних притулків. До того ж екстремальні умови застали зненацька багатьох жителів і сталися лише через кілька днів після того, як Гонконг накрив найсильніший тайфун за останні п’ять років.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у вересні китайська оперна співачка Ван-Фан виконала радянську військову пісню "Катюша" у зруйнованому драматичному театрі тимчасово окупованого Маріуполя, у якому торік унаслідок атаки рф загинули понад 600 людей.

Головне