Щоб Путін побачив: НАТО готує небачені досі маневри повітряних сил над Європою

Щоб Путін побачив: НАТО готує небачені досі маневри повітряних сил над Європою

Союзники по НАТО готують безпрецедентні навчання з розгортання повітряних сил країн-членів над Європою, щоб продемонструвати свою міць росії. Як пише AP, маневри у себе прийматиме Німеччина, старт запланований на наступний тиждень.

До навчань під назвою Air Defender 23, які проходитимуть 12-23 червня, долучаться 10 000 військовослужбовців та 250 одиниць повітряної техніки. Сторони-учасники відпрацьовуватимуть імітований напад на одну з країн Північноатлантичного альянсу.

За даними видання, лише зі США до маневрів долучаться 2000 солдатів та близько 100 бортів.

"Ці навчання справили б абсолютне враження на будь-кого, хто б за ними спостерігав, але ми нікого не змушуємо його дивитися". Це, без тіні сумніву, продемонструє маневреність і швидкість наших союзних сил в НАТО як сил швидкого реагування. Я була б дуже здивована, якби якийсь зі світових лідерів не звернув увагу на те, що це показує з точки зору духу цього союзу, що означає силу цього союзу... включно з Путіним, - заявила посол США в Німеччині Емі Гутманн.

В навчаннях, окрім членів Альянсу, візьмуть участь тако і Швеція та Японія.

"Ми показуємо, що територія НАТО - це наша червона лінія, що ми готові захищати кожен сантиметр цієї території", - наголосив генерал-лейтенант ВПС ФРН Інго Герхарц, який є координатором маневрів.

Керівник американської Нацгвардії ВПС Майкл Ло уточнив, що прийдешні навчання виходять за межі простого стримування.

"Йдеться про готовність наших сил. Йдеться про координацію не лише всередині НАТО, а й з іншими нашими союзниками та партнерами за межами НАТО", - підкреслив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок підриву дамби на Каховської ГЕС у Херсонській області окупанти змушені були відійти від Дніпра на кілька кілометрів.

Головне