Ще одна ілюстрація боягузтва та цинізму рф: Франція, США та Естонія відреагували на удар по Чернігову

Ще одна ілюстрація боягузтва та цинізму рф: Франція, США та Естонія відреагували на удар по Чернігову

Терористичний ракетний удар рф по Чернігову, який забрав життя семи людей та поранив ще майже 150, не залишився поза увагою світової спільноти.

Франція відреагувала на російську ракетну атаку по Чернігову

В МЗС Франції нагадали, що навмисний обстріл цивільних об'єктів є воєнним злочином.

"Це ще одна ілюстрація боягузтва та цинізму росії. Франція продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно, і продовжуватиме підтримувати українські та міжнародні суди, щоб ці злочини не залишилися безкарними", - вказано у повідомлення зовнішньополітичного відомства.

Ракетний обстріл Чернігова: реакція США

Державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив, що росія має припинити ведення жорстокої війни. Сполучені Штати ж завжди стоятимуть на боці народу України.

"Ми рішуче засуджуємо черговий жахливий ракетний обстріл ні в чому не винних мирних жителів Чернігова. Ми оплакуємо цю трагічну втрату життя, і наші серця з родинами жертв", - написав він.

Терористичний удар рф по Чернігову: як відреагувала Естонія

У МЗС Естонії також прокоментували черговий російський теракт.

"Напади російських військових на невинних мирних жителів тривають щодня. Естонія не втомиться підтримувати Україну", — вказано у дописі відомства у Twitter.

https://twitter.com/MFAestonia/status/1692894380120514703

Як відомо, російські окупанти вдень 19 серпня обстріляли центр Чернігова. Удар, ймовірно балістикою, прийшовся по місцевому драмтеатру. На ту мить там проводилась зустріч представників бізнесу та волонтерської спільноти. За даними організаторів заходу, після увімкнення сигналу повітряної тривоги, всім учасникам було запропоновано пройти в укриття. В результаті ракетного обстрілу постраждали також містяни, які перебували в центрі Чернігова – йшли з церкви, або просто проїжджали поряд.

Як писав "Ми-Україна "раніше, в обласному центрі 19-21 серпня оголосили днями жалоби у зв‘язку з терористичною атакою росіян на місто.

Головне