"Шегині" сьогодні не їде: поляки повністю заблокували рух

Блокада на українсько-польському кордоні продовжується. Аграрії далі блокують вантажні перевезення на шести напрямках - "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині". На останньому вдень рух зупинився повністю, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Станом на ранок сьогодні на всіх цих напрямках на території Польщі сукупно в чергах з можливістю подальшого руху в бік України очікували десь 2350 вантажних ТЗ. Найбільше - перед КПП "Краківець", "Рава-Руська" та "Ягодин". Ситуація за останні дні фактично не змінювалась, але сьогодні маємо певну зміну по напрямку пункт перетину "Шегині". О 13 годині, як повідомила нам польська сторона, фермери відмовилися пропускати будь-яку вантажівку, яка слідує як в бік України, так і в бік Польщі", - зазначив він. 

Демченко нагадав, що останнім часом на "Шегинях" спостерігався критично низький показник випадків перетину кордону вантажним транспортом. Так, лише минулої доби, через цей пункт пропуску проїхало 47 фур в обох напрямках.  

Також низьким показник залишається на "Ягодині", за добу на цьому напрямку кордон перетнуло 111 машин, які їхали з Польщі в Україну. Жодної вантажівки в зворотному напрямку пропущено не було.

Нагадаємо, польські блокувальники на тиждень збираються перекрити пункт перетину "Кальварія-Будзисько" на кордоні з Литвою. Місцеві ЗМІ зазначають, що блокада буде частковою. У литовському Мінекономіки вже відреагували, заявивши, що такі протести порушують принцип свободи пересування в ЄС.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби у чергах на перетин кордону в бік України на польській стороні стояло 2200 вантажівок.

Головне