Щонайменше 33 людини загинули: Афганістан накрила масштабна повінь

Щонайменше 33 людини загинули: Афганістан накрила масштабна повінь

Сильні повені, викликані сезонними зливами в Афганістані, призвели до загибелі щонайменше 33 осіб за три дні, ще 27 отримали поранення.

Цю інформацію повідомив речник Талібану у Державному міністерстві з ліквідації наслідків стихійних лих Абдулла Джанан, передає агентство Associated Press.

Більшість жертв загинули через те, що на них обвалилися будинки.

За його словами, паводки вразили столицю Кабул та кілька провінцій, що призвело до пошкодження або зруйнування понад 600 будинків і загибелі близько 200 голів худоби.

Він також зазначив, що внаслідок повені пошкоджено близько 800 гектарів сільськогосподарських угідь і понад 85 кілометрів доріг.

Джанан підкреслив, що найбільше постраждали провінції Західна Фарах, Герат, південний Забуль і Кандагар.

За прогнозами метеорологічного департаменту, найближчими днями в більшості з 34 провінцій Афганістану очікуються дощі.

Після надзвичайно сухого зимового сезону, настала пора дощів, які часто можуть призвести до затоплень. Ця суха погода вже змусила багатьох фермерів відкласти посів.

Нагадаємо, услід за Орськом після прориву дамби стало топити і Оренбург, відстань між містами складає 277 км. Водночас росіяни звинуватили Казахстан у затопленні своїх регіонів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, упродовж минулої доби росіяни завдали ударів по Василівському району Запорізької області.

Головне