Ще у двох громадах Харківщини оголосили обов'язкову евакуацію

Ще у двох громадах Харківщини оголосили обов'язкову евакуацію

Харківська ОВА оголосила про обов'язкову евакуацію людей з 26 населених пунктів Кіндрашівської та Курилівської громад. На сьогодні в обох громадах проживає понад 3000 людей, серед яких 279 - неповнолітні. 

До виїзду закликали мешканців наступних населених пунктів: 

  • Кіндрашівська громада: Просянка, Вишнівка, Нечволодівка, Цибівка, Велика Шапківка, Моначинівка, Гусинка, Дорошівка, Єгорівка,, Ковалівка, Миколаївка Перша, Московка, Благодатівка, Прилютове, Василівка, Самборівка, Смородьківка, Грушівка, Соболівка, Садове та Курочкіне;
  • Курилівська громада: Лісна Стінка, Сенькове, Воронцівка, Синиха та Біле.

В ОВА нагадали, що усі евакуйовані можуть розраховувати на забезпечення житлом, а також грошовими виплатами від міжнародних організацій.

Особам, які мають бажання виїхати, слід зателефонувати за номером "гарячої лінії" з питань евакуації 0-800-33-92-91 (працює цілодобово). 

Як відомо, лише за минулу добу росіяни обстріляли 20 населених пунктів Харківщини. Ворог накривав міста та села області з артилерії та мінометів. Окрім того, армія рф била керованими авіаційними бомбами, руйнувань зазнало село Веселе, що у Харківському районі. Внаслідок обстрілу з реактивних систем залпового вогню у Вовчанську пошкоджено приміщення надавача телекомпослуг.

Нагадаємо, на Херсонщині триває примусова евакуація сімей з дітьми з правобережної частини області. Залишилося вивезти ще 118 таких родин.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти 15 січня ввечері вчергове обстріляли Нью-Йорк, що у Торецькій громаді Донеччини. Для атаки ворог застосував керовані авіаційні бомби калібром 500 кілограм (КАБ-500), скерував їх по житловій забудові. 

 

Головне