Шарль Мішель: У цілях Європи - більше ракет та ППО для України

Шарль Мішель: У цілях Європи - більше ракет та ППО для України

Європа повинна надавати Україні більше ракет та ППО, адже це не лише в інтересах української сторони, а і забезпечить безпеку європейських країн. Таку думку висловив президент Європейської ради Шарль Мішель.

Він вважає, що Європі варто створити оборонний союз, який дозволить посилити підтримку України.

"Усі ми знаємо, що ми повинні робити більше - більше ракет, більше боєприпасів, більше систем протиповітряної оборони і швидше. І це обов'язок - обов'язок перед українським народом, але і перед нашими громадянами також. Захищаючи Україну, ми захищаємо себе. І наша сильна військова підтримка, яку ми продовжуємо надавати, також надсилає сигнал нашим партнерам, особливо американським союзникам, чіткий сигнал про те, що ми ставимося до своєї безпеки серйозніше, ніж будь-коли", - заявив Шарль Мішель.

Також він наголосив, що європейську оборону необхідно посилити, щоб вона була у майбутньому набагато сильнішою, ніж є зараз. У цьому контексті євродипломат закликав країни збільшити оборонні витрати та витрати на військову промисловість.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова МЗС Німеччини Анналена Бербок закликала союзників створити над Україною "зимовий оборонний щит", щоб захистити українців російських ракет. Вона нагадала, що росія продовжує атакувати цивільну інфраструктуру в Україні. Тому, за її словами, союзники повинні захистити Україну від атак у зимовий період.

Головне