Шакіра постане перед судом: співачку вже двічі обвинуватили в ухиленні від сплати податків

Шакіра постане перед судом: співачку вже двічі обвинуватили в ухиленні від сплати податків

Іспанська прокуратура вдруге обвинуватила відому латиноамериканську співачку Шакіру в ухиленні від сплати податків. Як пише The Guardian, останнє обвинувачення стосується несплати зіркою 6,7 млн ​​євро податку на дохід за 2018 рік.

Слідство встановило що Шакіра, ймовірно, використала офшорну компанію, що базується в податковій гавані, щоб уникнути сплати податку. Сторона обвинувачення стверджує, що того року вона вважалась податковим резидентом Іспанії, зважаючи на те, що її постійним місцем проживання була Барселона.

Попередня справа стосується ухиляння від сплати податків співачкою в період 2012-2014 років. Йдеться про недоотриману бюджетом Іспанії суму податків у розмірі 14,5 млн євро. Суд за цим епізодом призначений на 20 листопада. В обвинувальному висновку ще торік прокурори просили покарати її позбавленням волі на 98 місяців (8 років та 2 місяці) та штрафом у 23, 7 млн євро, писав El Pais.

Дата судового розгляду за другим обвинуваченням ще не призначена.

Упродовж останніх років іспанські податківці суттєво посилили заходи проти осіб, включно зі знаменитостями, які ухиляються від сплати податків. До їхнього "чорного списку" вже потрапили Ліонель Мессі та Кріштіану Роналду. Обох футболістів було визнано винними, проти ув'язнення їм вдалось уникнути завдяки положенню, яке дозволяє суду скасовувати вироки строком до двох років для тих, хто вперше вчинив правопорушення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цьогоріч влітку нападник збірної Португалії та ФК “Ан-Наср” Кріштіану Роналду потрапив до Книги рекордів Гіннесса за річною сумою заробітку. Згідно з підрахунками Forbes, за період із 1 травня 2022 року до 1 травня 2023 року загальна сума виплат гравця становила 136 млн доларів до вирахування податків.

Головне