Шахраї з банку обікрали клієнтку на 6,2 млн грн: у поліції розкрили деталі злочину

Шахраї з банку обікрали клієнтку на 6,2 млн грн: у поліції розкрили деталі злочину

У Києві оперативники поліції викрили групу шахраїв, які за допомогою підроблених документів зняли з рахунку клієнтки банку майже 6,2 млн грн. Зловмисники придбали на ці кошти ювелірні прикраси та інші цінності, а також розділили їх між собою. Про це повідомляє Національна поліція України.

До злочинної групи входили троє осіб: 32-річний керівник філії банку та двоє його знайомих. Працівник банку обрав клієнтку, на рахунку якої зберігалась значна сума грошей, та передав її дані 42-річному спільнику, який виготовив фіктивні документи на ім'я жінки. 29-річна спільниця групи, використовуючи підроблені документи, зняла з рахунку потерпілої 6,2 млн грн.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили ще п'ятьох потерпілих, з рахунків яких зловмисники аналогічним чином викрали кошти. За попередніми підрахунками, загальна сума збитків може сягати 10 млн грн.

У фігурантів справи вилучили речові докази, зокрема “чорнові” записи, телефони з листуванням, перуки, які використовувала одна з фігуранток для маскування, ювелірні прикраси, придбані за кошти потерпілих, а також три автомобілі.

Слідчі дії проводяться під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури. Фігурантам справи вже оголошено підозри за ч. 4 ст. 190 ККУ (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо-великих розмірах). Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Державне бюро розслідувань арештувало банківські рахунки кількох онлайн-казино, які мають зв'язки з представниками держави-агресора. Загальна сума арештованих коштів становить понад 2,9 мільярда гривень.

Головне