Шахраї вкрали понад 128 млн грн держкоштів на відновленні Харкова: частину грошей дав Світовий банк

Шахраї вкрали понад 128 млн грн держкоштів на відновленні Харкова: частину грошей дав Світовий банк

Організована група, яка заволоділа 128,2 млн грн державних коштів, виділених на відновлення Харкова, отримала підозру. Частина цих коштів у сумі 22 млн грн була надана Світовим банком та призначалися для розвитку міської інфраструктури. Про це повідомляє НАБУ.

У Бюро наголосили, що спільно з САП завершили розслідування у справі організованої групи, яка заволоділа державними коштами та коштами міжнародних партнерів України, які повинні були спрямувати на відновлення критичної інфраструктури Харкова.

За попередньою інформацією, лідер групи, один з впливових бізнесменів, у змові з першим заступником гендиректора КП “Харківські теплові мережі” домігся укладення з підконтрольними йому компаніями прямих договорів на постачання трубної продукції, вікон та технічної солі. Після цього “переможець” через низку фірм-прокладок закупив продукцію у виробника та перепродав КП за понад удвічі завищеною ціною.

Внаслідок реалізації цієї злочинної схеми державі було завдано збитків на суму 128,2 млн грн, якими учасники злочину заволоділи та розпорядилися на власний розсуд. 

Нагадаємо, Служба безпеки нейтралізувала агентурну групу фсб, яка діяла у Києві, Харкові та Чернігові. В результаті багатоетапної спецоперації затримано трьох поплічників рф.

Як повідомляв "Ми-Україна", масштабне наркоугруповання, що діяло у одинадцяти регіонах країни, ліквідували співробітники правоохоронних органів.

Головне