Шахраї викрали 1,5 млн грн з карток іноземців: підозру оголошено чотирьом українцям

Шахраї викрали 1,5 млн грн з карток іноземців: підозру оголошено чотирьом українцям

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України повідомлено про підозру чотирьом громадянам України за фактами несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих платіжних систем та крадіжки коштів іноземних громадян. Про це повідомляє пресслужба ОГП. 

Зловмисники, використовуючи методи соціальної інженерії, виманювали у своїх жертв otp-паролі. З їх допомогою, без відома власників, вони автентифікували картки потерпілих до своїх гаманців Apple та Google Pay. Обходячи процедуру перевірки автентичності, зловмисники переказували викрадені кошти на підконтрольні їм рахунки, відкриті в одному з українських банків. Загалом їм вдалося викрасти з карток іноземців майже 1,5 млн грн

Викрити злочинну схему вдалося завдяки співпраці з внутрішньою службою безпеки фінансової установи, де були відкриті рахунки зловмисників. Жертвами афери стали клієнти банків США, Франції, Великобританії, Іспанії, Польщі, Арабських Еміратів та інших країн світу.

Правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків на території Києва, Сумської, Черкаської та Одеської областей, а також у кол-центрі, де працювали зловмисники. Було вилучено комп'ютерну техніку та мобільні телефони з інформацією, яка підтверджує злочинну діяльність. Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи. Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників злочинної групи.  

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, уряд України може внести зміни до правил перетину кордону для чоловіків мобілізаційного віку після того, як 18 травня набуде чинності закон про мобілізацію.

Головне