Сестра Кім Чен Ина заявила, що Байден "у маразмі" та анонсувала нові демонстрації військової міці

Сестра Кім Чен Ина заявила, що Байден

Нова угода між США та Південною Кореєю про посилення ядерного стримування для протидії КНДР викликала гнівну реакцію в Північній Кореї. Сестра північнокорейського лідера Кім Йо Чжон анонсувала, що у відповідь її країна лише посилить свої "демонстрації військової міці", пише АР.

Родичка Кім Чен Ина, яка на сьогодні обіймає пост заступниці завідувача відділу пропаганди та агітації Трудової партії країни, заявила про абсурдність слів президента США Джо Байдена. Мається на увазі його заяви про кінець режиму в КНДР у разі здійснення нею ядерної атаки на Сполучені Штати або Південну Корею.

"Це може бути сприйнято як безглузде зауваження людини в його маразмі, який зовсім не здатний взяти на себе відповідальність за безпеку і майбутнє США, старого без майбутнього, оскільки для нього занадто важко справлятися з роботою у дворічний термін, що залишився на посаді президента", — заявила вона.

Як відомо, від січня 2022 року Північна Корея здійснила тестові пуски понад 100 ракет, включно з міжконтинентальними балістичними. Запуски останніх мали на меті продемонструвати здатність КНДР досягти материкової частини США.

Нагадаємо, раніше цього місяця Північна Корея погрожувала членам G7 "рішучими заходами" у відповідь на  нещодавній заклик групи до денуклеаризації країни. Північнокорейська влада заявила, що ядерний статус КНДР є “остаточним і незворотним” і залишиться “безперечною та суворою реальністю”, навіть якщо Вашингтон та інші країни Заходу виступатимуть проти. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, у квітні Кім Чен Ин заявив, що перший військовий супутник-шпигун місцевого виробництва готовий. Він віддав наказ офіційним особам КНДР підготуватись до його запуску.

Головне