Сестра Кім Чен Ина пригрозила Південній Кореї "новою реакцією" через гучномовці та листівки 

Сестра Кім Чен Ина пригрозила Південній Кореї

Сестра лідера північнокорейського режиму Кім Йо Чжон пригрозила Південній Кореї можливою жорсткою реакцією з боку Пхеньяну у відповідь на пропагандистські дії Сеула.

Як пише Reuters, приводом для загострення стало відновлення Півднем трансляцій через гучномовці на кордоні, спрямованих в бік КНДР. Цей крок став відповіддю на дії Півночі, яка напередодні вчергове запустила сотні повітряних куль зі сміттям. Кім Йо Чжон назвала відновлення трансляцій "прелюдією до дуже небезпечної ситуації".

"Якщо Республіка Корея одночасно здійснить провокацію з розкидання листівок та гучномовної трансляції через кордон, вона, безперечно, стане свідком нової протидії КНДР", - наголосила сестра Кім Чен Ина. 

Як відомо, напруженість у відносинах між двома країнами наростає вже кілька місяців. У травні Північна Корея почала відправляти через кордон повітряні кулі зі сміттям та фекаліями у відповідь на антипівнічнокорейські листівки, які розкидали південнокорейські активісти. У відповідь на це Сеул також відправив кульки, однак їхній вміст був зовсім іншим. Група північнокорейських перебіжчиків під назвою "Рух за вільну Північну Корею" стверджує, що відправила 10 великих повітряних куль, наповнених 200 000 листівок з критикою режиму Кім Чен Ина, доларовими банкнотами та носіями з музикою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, після того, як Північна Корея відправила через кордон тисячі повітряних куль зі сміттям, Південна Корея оголосила про відновлення усіх військових дій вздовж демаркаційної лінії між двома країнами.


 
 

Головне