В СБУ відреагували на випадок із слідкуванням за журналістами Bihus.info

В СБУ відреагували на випадок із слідкуванням за журналістами Bihus.info

У Службі безпеки України відреагували на випадок із слідкуванням за співробітниками Bihus.info. У спецслужбі заявили, що протидія організованій наркозлочинності є одним з напрямів їх діяльності.

Про це повідомила Служба безпеки України.

В одному з кримінальних проваджень зазначалася участь одного з операторів у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні або збуті наркотикі.

СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею 359 Кримінального кодексу України (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

Крім того, були прийняті відповідні кадрові рішення щодо Департаменту захисту національної державності.

У СБУ підкреслили, що незалежність ЗМІ є ключовою для демократії, і дії окремих осіб не повинні підточувати довіру до них.

"Вважаємо, що незалежні медіа є невід'ємною складовою сучасного демократичного суспільства і жодні дії окремих людей не можуть кидати тінь на будь-яку з редакцій та ЗМІ загалом, а усі співробітники СБУ повинні діяти виключно на забезпечення захисту національних інтересів держави й суспільства та ефективно протидіяти ворогу", - йдеться у дописі.

Нагадаємо:

  • 16 січня з'явилися відеозаписи на яких співробітники Bihus.Info вживають заборонені речовини. Засновник проєкту Денис Бігус заявив, що всі співробітники пройдуть тести на наркотики.
  • 17 січня Служба безпеки України розпочала розслідування обставин незаконного прослуховування співробітників проєкту Bihus.Info.
  • У той же день працівники СБУ здійснили обшук у заміському комплексі, де відбувалася зйомка членів команди Bihus.Info. Вилучено жорсткі диски із записами камер відеоспостереження.
  • 5 лютого журналісти заявили, що їм вдалося ідентифікувати тих, хто встановлював камери відеоспостереження в готельні номери. За операцію нібито відповідав Департамент захисту національної державності СБУ.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ВАКС обрав запобіжний захід директору "Львівського арсеналу" Збітнєву.

Головне