Сербія планує купити французькі винищувачі, відмовившись від російських

Сербія планує купити французькі винищувачі, відмовившись від російських

Сербія планує закупити французькі винищувачі Dassault Raffale вартістю 3 мільярди євро. Про це повідомляє видання Financial Times.

Це має бути найбільша угода про постачання європейської зброї для Белграда.

За словами представника міністерства оборони Сербії, ця угода уже на 90% завершена. Наразі триває обговорення фінансових умов. 

"Це знаменує собою довгострокове зобов'язання перед Заходом після десятиліть покладання на російські літаки", – йдеться у матеріалі.

Белград планує замовити десяток французьких винищувачів Rafale у французької авіакосмічної компанії Dassault Aviation вартістю 3 мільярди євро.

"Очікується, що контракт буде підписаний протягом наступних двох місяців у присутності президента Франції. Ми сповнені рішучості придбати нові літаки, які значно підвищать наші бойові можливості", — сказав Вучич у Парижі минулого тижня після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Нагадаємо, під час недільної розмови між президентом США Джо Байденом та лідерами Конгресу було досягнуто "консенсусу" щодо виділення допомоги як Ізраїлю, так і Україні. Про це повідомив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська агресія проти України привела до збільшення територіальних загроз у Європі та змусила Європейський союз переглянути свою безпекову політику, надаючи пріоритет обороні. Цей конфлікт становить серйозну загрозу для всього ЄС, загрожує його існуванню.

Головне