"Сербія не є троянським конем росії": Вучич заперечив тісні зв'язки з Путіним

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що не підтримує тісних зв'язків з російським диктатором Володимиром Путіним і запевнив, що його країна не є "троянським конем" росії в Європі.

Про це він сказав виступаючи на міжнародній конференції з безпеки Globsec у Празі, передає Radio Free Europe.

За його словами, він не спілкувався з Путіним вже понад два з половиною роки - з моменту початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Він також підкреслив, що Сербія не "сидить на двох стільцях" і продовжує свій шлях до членства в Європейському Союзі.

Втім Вучич визнав, що в Сербії традиційно позитивно ставляться до росії.

"Ми на шляху до ЄС. Так, у нас традиційно дуже хороші зв’язки з Росією, і ми цього не приховуємо, і я цього не соромлюся. Так завжди було між сербами й росіянами", – сказав він.

На його думку, найбільшою проблемою на шляху до ЄС є не відносини з росією чи Україною, а з ситуацію щодо частково визнаного Косова.

Він також зазначив, що Сербії слід більше довіряти в її прагненні до ЄС, і це підтвердив президент Чорногорії Яков Мілатович.

Мілатович у своєму виступі заявив, що для Чорногорії рішення приєднатися до санкцій проти росії було непростим, але країна пішла на це, прагнучи відповідати загальноєвропейській позиції. Вучич же припустив, що Сербія може стати членом ЄС не раніше 2030 року.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Камчатці знайшли зниклий вертоліт Мі-8, всі 22 людини на борту загинули.

Головне