Сенат США проведе розслідування замаху на Трампа

Сенат США проведе розслідування замаху на Трампа

Голова сенату з питань внутрішньої безпеки Гері Пітерс оголосив про початок двопартійного розслідування замаху на експрезидента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє CNN.

"Ми плануємо провести двопартійне розслідування через Комітет внутрішньої безпеки, щоб вивчити події та виявити будь-які прогалини в безпеці, які потребують закриття", - сказав Пітерс.

Він підкреслив, що комітет має намір прискорити процес і провести слухання до серпневих канікул Сенату.

"Ми намагаємося прискорити цей процес. Наразі ми запитуємо детальні інструктажі для членів комітету. Ми, ймовірно, проведемо слухання і також спробуємо його прискорити", — зазначив Пітерс.

Він додав, що розслідування використовуватиме розслідування збоїв у безпеці 6 січня 2021 року, коли стався напад на Капітолій, як шаблон.

"Після подій 6 січня ми провели всебічну оцінку безпеки. У результаті цього розслідування було висунуто низку рекомендацій, багато з яких тепер включені до практики безпеки в Капітолії", — зазначив сенатор від Мічигану.

Пітерс також розповів, що вчора мав тривалу розмову з міністром внутрішньої безпеки Алехандро Майоркасом і що ФБР негайно інформує його. Він ще не спілкувався з директором Секретної служби Кімберлі Чітл, але очікує, що брифінг для всього Комітету внутрішньої безпеки відбудеться найближчим часом.

Що відомо про замах на вбивство Трампа?
 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Дональд Трамп став офіційним кандидатом у президенти США від Республіканської партії. Він обрав сенатора від Огайо Джей Ді Венса своїм імовірним віцепрезидентом.

Головне