Секрети мотивації: Як створити бажання прибирати та зберігати порядок

Секрети мотивації: Як створити бажання прибирати та зберігати порядок

Прибирання в будинку - заняття не з приємних. Мало хто любить наводити лад, витративши довгоочікуваний вихідний. У деяких випадках можна звернутися до клінінгової служби, знайти яку найлегше на kiev.kabanchik.ua/category/kliningovie-uslugi та сплативши послугу, насолоджуватися чистотою. Однак, окрім того, що це є накладним для бюджету, багато господарів не вітають такий захід.

10 рекомендацій щодо мотивації на прибирання

Багато господарок постійно відкладають процес прибирання, знаходячи безліч різних причин. Існує навіть психологічний термін - прокрастинація. В деяких випадках дійсно важко почати наводити лад, особливо після ремонту. В такому разі можна звернутися по допомогу на kiev.kabanchik.ua/category/uborka-posle-remonta, щоб фахівці з клінінгу впоралися з горами сміття. А щоб повсякденна робота по прибиранню приносила задоволення, можна спробувати мотивувати себе. Пропонуємо розглянути 10 дієвих методів.

Винагорода

Перед прибиранням, придумайте, чим ви потішите себе після закінчення процесу. Наприклад, улюблений десерт, покупка приємних дрібниць, прийняття теплої ванни. У такому разі буде більше бажання навести лад.

Прибирання на самоті

Краще прибирати, коли немає нікого вдома. Тоді вам ніхто не заважатиме розставляти і розкладати речі на свої місця. Відчуваючи себе вільніше, можна навіть послухати музику і підспівувати в уявний мікрофон.

Розклад прибирання

Не варто братися одразу за всі кімнати в один день. Крім того, краще розподілити час, щоб одразу не було великого навантаження. Наприклад, тричі на тиждень по 30 хвилин. Або у зручному для вас форматі.

Прибирання як спорт

Підійде для тих, хто стежить за вагою чи бажає скинути пару зайвих кілограмів. Фізичні навантаження сприяють спалюванню калорій, тому можна скоротити відвідування спортзалу.

Техніка 27 предметів

Наслідуючи систему Флайледі, потрібно братися за наведення порядку, встановивши план на прибирання 27 речей. Можна призначити іншу, більш прийнятну собі цифру.

На початку - найскладніше

Варто розпочинати прибиральний процес із найнеприємніших зон. Це може бути санвузол, кухня, верхні ряди шаф. Зробивши складну роботу, простішу буде починати легше.

Геть непотрібний мотлох

Чим менше речей та меблів, тим чистішим і вільнішим виглядає простір. Варто перебрати гардероб, шафи та полиці, на яких обов'язково знайдуться непотрібні речі.

Прикраса інтер'єру

Можна додати якусь приємну декоративну дрібничку, щоб додати родзинку в інтер'єр. Такий підхід дозволить відчути себе затишніше та радісніше.

Регулярні дрібні роботи

Варто дрібне прибирання робити відразу і привчити до цього всіх членів сім'ї. Наприклад, не залишати брудний посуд після їжі, прибирати іграшки, косметику, складати одяг.

Прибирання як гра

Можна до процесу залучити дітей та запропонувати її як квест. Так ви не тільки мотивуєте себе, але й зможете привчити дитину до самостійності, чистоти.

Матеріал розміщено на правах реклами

Головне